efbaits

Taal / Langue

Attentie
  • Gebrek aan toegang tot rechten - file 'http:/www.efbaits.com/images/artikels/Latezomer/wim 1.jpg'
  • Gebrek aan toegang tot rechten - file 'http:/www.efbaits.com/images/artikels/Latezomer/wim 6.jpg'
  • Gebrek aan toegang tot rechten - file 'http:/www.efbaits.com/images/artikels/Latezomer/wim 2.jpg'
  • Gebrek aan toegang tot rechten - file 'http:/www.efbaits.com/images/artikels/Latezomer/wim 5.jpg'
  • Gebrek aan toegang tot rechten - file 'http:/www.efbaits.com/images/artikels/Latezomer/wim 1.jpg'
  • Gebrek aan toegang tot rechten - file 'http:/www.efbaits.com/images/artikels/Latezomer/wim 6.jpg'
  • Gebrek aan toegang tot rechten - file 'http:/www.efbaits.com/images/artikels/Latezomer/wim 2.jpg'
  • Gebrek aan toegang tot rechten - file 'http:/www.efbaits.com/images/artikels/Latezomer/wim 5.jpg'

Late zomersessie

De laatste week van september stond reeds sinds eind vorig jaar met rood aangestipt in de agenda van Wim en mezelf. Onze 3e gezamenlijke Franse sessie ging dit keer richting betaalwater Pescalis; zo’n 750km van onze thuisbasis Oostende. Na 2 voorgaande moeilijk verlopen sessies (Marcusans en L’arraix) moest dit een stuk beter worden.

We kregen toegang tot de stek om 12u en daardoor beslisten we om de dag voordien rond de middag reeds te vertrekken en een overnachting te boeken in een studio op hetzelfde domein. Voor 25€/pp konden we nog eens goed uitrusten voordat de sessie kon beginnen.

Op zondag na het uitladen eerst alles opzetten om vervolgens de stekken met behulp van de Big Dropper/Toslon650 en Reefmaster volledig in kaart te brengen. Zoals door vrienden reeds vernomen is er een “kanaaltje” aanwezig waar de vis met regelmaat doorheen trekt. De diepteverschillen zijn niet van deze aard dat ze spectaculair te noemen waren.

Onze voorgangers op de stek bleken niet de meest ervaren vissers te zijn; de stek overnemen was niet aan de orde; vanaf 0 opbouwen dus. Het weer in de voorafgaande dagen was warm, enkele dagen van 25/26° hadden ervoor gezorgd dat de beet wat stilgevallen was. Dat was de algemene opmerking de we hoorden van de vissers die  nog aan de slag waren. Ook de verantwoordelijke ter plaatse gaf ons deze info. Het werd dus meer een late zomersessie dan een najaarssessie.

We kozen ervoor om rondom mijn 3 hengels redelijk veel te voeren; Peach Scopex en F1P waren mijn troeven; Wim koos ervoor om wat minder te voeren en koos voor Bacon en Black Mamba.

De eerste 36u was het wachten op een aanbeet; tot op dinsdagmorgen om 3u15 de eerste hengel vertrok. Het was een van mezelf waardoor ikzelf deze eerste aanbeet mocht verzilveren (we vissen run om run 1e aanbeet is voor de hengel van desbereffende). Seconden later was de eerste aanbeet voor Wim een feit. 36u noppes en dan opeens een zo goed als dubbel run. De eerste vis was een schub van bijna 18kg. Wim scoorde eveneens een schub van 12kg+. De ban was gebroken.

Gedurende de ganse week kwam er met regelmaat een visje op de mat; niet de aantallen die we vooraf verwacht hadden, maar toch voldoende om ons tevreden te stellen. Het was werken, zoeken waar de vis zich bevond. De uiterst rechtse hengel van Wim leek op een hotspot te zijn beland. 75% van de aanbeten op zijn hengels kwamen daar vandaan. Mijn 3 hengels leverden ongeveer elk evenveel op.

Tegen het einde van de week besloten we om nog wat zwaarder te voeren; maar wat bleek: de vissen werden iets kleiner dan de tot dan gevangen exemplaren.

De laatste nacht was het wat betreft het weer een beetje een 2-strijd. Gans de nacht was er regen voorspeld. Daarom hadden we in de late namiddag reeds het meeste opgeruimd waardoor niet alle tenten doornat de auto in moesten. Dat maakt toch een groot verschil voor de opkuis eens thuisgekomen. De regen daarentegen zorgde er wel voor dat de temperatuur een 6 à 7 graden gezakt was en als afsluiter konden we in de laatste 8 uur nog 5 mooie vissen in ons net verwelkomen.

 

Het eindresultaat was 32 aanbeten waarvan 28 op de mat. Grootste exemplaar was voor Wim; een spiegel van 23.7 kg gevolgd door een 20.1kg. Ikzelf bleef steken op 19.9 en 19.7kg

 

Eveneens een woordje van dank aan Pascal voor de topproducten en aan de vrienden voor de tips etc.

 

 

Grts Benny 

Ons adres

ONS ADRES :

Extreme Fishing Baits

Praet - Gouwy

Oostbroekstraat 9, 8650 Merkem 

Belgie

 

Contact info

Tel:( 0032) 0495266712

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Url: http://www.efbaits.com