efbaits

Taal / Langue

Vogelende karpers

Jullie hebben het allen ook al wel eens meegemaakt zo een sessie dat werkelijk alles tegenzit, wel mijn laatste sessie was zo ééntje. Het begon infeite al thuis bij het vertrek, ik moest nog eerst de nodige Euro's afhalen om mijn tripje te bekostigen, dus stop ik bij de dichtsbijzijnde bankautomaat, deze bevond zich natuurlijk achter "gesloten" deur, tjien dacht dat cliënteel hier kon pinnen.... dus dan maar enkele straten verder naar een ander casino. 

 Daar stonden 4 geldleveranciers, allen "tijdelijk buiten gebruik ", ja da begint hier al lekker. Waarschijnlijk één of andere update want bij nog twee andere Filialen was het ook van dat. Dan maar richting Oostende en hopen dat er daar wat te rapen viel, ja dus. Later dan voorzien,  (de mensen die me kennen weten dat ik daar al het vliegend sch*it dat er iets niet loopt qua planning ) vertrek ik naar het afgesproken punt waar ik mijn vismakker van deze trip zal opwachten, want hij komt uit een heel andere richting. Omdat ik later dan voorzien kon vertrekken moest ik al één traditiegetrouw gedoe overslaan, namelijk de koffiepauze aan het tankstation te Roeselaere, al jaar en dag stop ik daar voor een verse geut koffie, wat magazines aan te schaffen en voor wat food onderweg, njet dus deze keer. Het afspreekpunt was net over de grens, de parking achter de grensovergang waar ik al zoveel keers had afgesproken, echter toen ik ter plekke kwam kon ik vaststellen dat er heuse wegwerkzaamheden waren en de parking foetsie was, enkel nog voor de grens was er een parking voor vrachtwagens, maar door de wegenwerken was ik er al voorbij getufd. Even den MARCO opbellen hey, nu ik denk dat den Marco naar één of andere felle beat aan het luisteren was want hij nam niet op, doeme hey. Dan maar doorrijden naar het eerstvolgende tankstation in France zelf, na enkele malen lukte het me dan toch om met men vismakker contact te krijgen, hij was nog ver weg in ons Belastingslandje en ik had tijd om enkele tassen koffie te slurpen, enkele Nederlanders waren er ook van de partij, deze gingen in de zelfde streek aan de slag. NA een 40 tal minuutjes zag ik men makker aankomen, na wat handjesgeschut en nog een tasje koffie vertrokken we dan gezamelijk naar het eindpunt, tijdens de rit moesten we enkele felle buien trotseren, waar is die zon en 20°C die ze hadden voorspeld ?  Daar aangekomen kwam direct de bailiff ons tegemoed, het reglement werd nog eens afgelopen, en de resterende onkosten werden vergoed, hop naar de TOPstek. Deze stek grensde aan aan een klein reservaat, dus daarom was dit de topstek genoemd.

Ik neem direct een lege emmer en vul deze een derde met onze nieuwste F1Partikels, gemakkelijk zeg, droog vervoeren en ter plaatse weken, koken hoeft niet meer en een 6tal uur later heb je een perfecte partikel mix die dan nog eens 3x in volume is toegenomen. Het opzetten van het kampement geschied in stukken en in brokken, want steeds kwam er een felle bui, al een geluk had ik mijn Avid Screenhouse bij en konden we daar merendeel onder schuilen en ons zooitje voorbereiden. Zo rond een uur of 4 in de namiddag konden we dan alles beginnen uitpeilen met de markerhengel, boten en voerboten waren hier strik verboden. Naast Marco ( Marc Dhaene ), kwam een Local zitten, ééntje die er al 17 jaar kwam. Hij vertelde ons waar zowat de hotspots waren en infeite was het niet echt zo moeilijk, de grindplaten zoeken, bevoeren met granen en met boilies vissen , hoe harder die ruiken hoe beter en liefs vissy. Ook de bailiff had ons dit verteld. We steden beiden veel tijd in het zoeken van de stekken, en alles werd goed genoteerd , de lijnen werden geclipt en de distance sticks werden geplaats, alles zoals het steeds in de media voorkomt. Ik maak een mengeling voer van onze F1Partikels, hemp, boekweit, sweetcorn,boilies, halve boilies en boiliekruim, met een flinke geut Hempolie. De boilies waren Crunchy Krillers en natuurlijk onze nieuwste Nutzilla. Marco gaat ongeveer hetzelfde te werk, maar dan met zijn eigen vervaardigde boilies. Na jaren met  een gerenomeerde Engelse Firma te hebben samengewerkt weet Marco enorm veel van aas, en ik moet zeggen zijn aas  zag, ruikte en proefde eveneens top.

De hengels werden uitgeworpen, maar niet op de stekken, deze lieten we een nachtje met rust, vertrouwen geven zeg maar. De screenhouse werd gesloten en de petroleumkachel aangestoken, het was bijzonder frisjes. Tegen middernacht kruipen we dan elks onze bivy in. Die nacht vang ik een brasem van ongeveer een 4tal kilo, wat een joekel zeg, verder bleef het stil. De ochtend kwam de buurman vragen of we foto's wilde trekken hij had een grote gevangen. Hij woog 23 kilo zei ie, en ter plaatse bewijsde hij het nog eens, echter de onthaakmat die kletsnat was rekende hij er bij, tja Fransen zekerst, echter hij had er wel ene, het gewicht was wel niet zoals hij zei, maar het was een prachtvis. Twee uur later was ie daar weer, hetzelfde tafereel, weer een hoge dertiger in de sling. terwijl Marco foto's neemt bekijk ik eens de set-up van deze persoon, awel mijn broek viel ter plekke af, cru gezegd Decatlon materiaal, maar wat er met kop en schouders boven uitsteekt was de dikke FLUO GELE hoofdlijn, zijn laatse meter was ook niet echt "pinned down" te noemen, ik wilde echt een foto nemen en dit eens doorzenden naar de Engelse camouflagegoeroes wat hier hun uitleg over was. Terwijl we terug naar onze stek gingen praatte we er beiden over, heb je dat gezien zeg, allé dakannaaniehey . Zullen wij wel alles camoufleren, putty fluocarbonhoofdlijnen, flying backlead, backlead, slappe lijnen etc , volgende keer hang ik een stroboscoop en spots aan men rig zei ik lachend. De dag bleef stil, maandagochtend kwam de buurman weer met dezelfde vraag, het ongeloof kwam in mij op, meent dien da nu die met zijn disco-presentatie heeft alweer prijs, ditmaal een echte dertiger. Enkele uren later vertrok deze persoon, hij was de hoek nog niet om, of ik was al met mijn peilhengel ter plaatse. Op 40m uit de kant bevond zich daar een mooie grote grindplaat, over de gehele breedte van zijn stek en een dikke 15m breed, hij zat hier niet voor niets. Ik ga naar de bailiff, die ik vissend tegen kwam in het reservaat met een hengel of 9 ( zal ik wel de topstek boeken om de primeur te hebben dicht bij het reservaat te zitten ), met de vraag of we deze stek konden bijnemen, tja alles kan he mits de nodige €€€€ . We plaatsen 2 hengels op deze plateau en voeren minimaal, dit om geen onrust en lijndruk op de stek teweeg te brengen en zoals gewoonlijk, alles "pinned down" 

 De twee extra hengels op de plateau ....

Maandagavond wanneer ik mijn dagelijkse toer rond de vijver deed zag ik een hele dikke uit het water jumpen, en nog én en nog één en nog nog nog ...... Vol ongeloof zie ik werkelijk tientallen, mischien wel honderd vissen op luttele minuten jumpen, het gehele bestand zat gewoon hier. Het was echt zo precies, komaan mannen opstaan, wassen ( jumpen/parasieten ontdoen ) en aan tafel, wel die tafel staat gedekt 300m verder mannen. Tja,ze hadden blijkbaar geen honger, maar goesting in andere dingen. de vissen waren paaiklaar, niet meer en niet minder, ze bezochten de kanten op, groepjes van 3 tot 6,7 vissen zwommen continu rond voor mijn voeten. Zigs, in alle kleuren en geuren, brood, pop-ups, floaters, noem maar op, alles heeft er tussen gelegen, niks maar dan ook niks dat hen intereseerde.

Tijdens de nacht krijg ik twee runs op die bijgelegde hengel, de runs resulteerde in twee kleine spiegelkarpers, waarvan we zelfs dachten dat de eerste eerst een brasem was, pas toen ie in de kant lag zagen we dat het een karper was, de tweede was een iets groter en mooier exemplaar, maar voor zulke vissen kom je niet naar Frankrijk, echter de nul was weg. Verder bleef het weer de hele dinsdag stil, ook de kom vol springende vissen was  bewegingsloos, waar zitten die zeg ? Ik doe 2x de hele toer van het water, vergezeld van verrekijker, polaroid bril  speur ik het hele water af, de put put is gevuld met zeer helder water, toch vind ik geen enkele vis. Naar de avond toe zie ik toch weer in diezelfde kom vissen cruisen onder het oppervlak, wederom groepjes van 3 à 7 vissen, Ik schiet met een katapult enkele handen floater pellets, maar wederom geen interesse, POEPEN begot !

Marco besluit om één hengel single pop-up zo ver mogelijk te meppen, een goeie 140m verder valt deze door het wateroppervlak, het is ook deze hengel dat net voor schemering aanzet, na een heftige dril kon ik het net schuiven onder een mooi gevulde spiegel die net geen 14 kg woog. Deze vangst gaf ons goede moed, yes ze komen onze richting uit. Ook de wind was gedraaid naar onze richting dus met een goed gevoel kroop ik in de slaapzak. De ontgoocheling was dan ook enorm toen ik rond 5u de patatjes moest gaan afgieten, nog altijd geen bliep gehoord, na een koffie besluit ik al eens aan men toer te beginnen. De vis zat nog steeds in die één betreffende hoek met maar één ding in gedachten. De zon kwam door en het werd een hele warme woensdag, de meeste vissen begonnen dan ook daadwerkelijk te paaien, den drive, de hoop was nu volledig weg. Tijdens de gehele sessie hadden we werkelijk alles al geprobeerd, continu stekken zoeken, peilen  bevoeren, single vissen, gesoakt aas, uitgewasemd aas, plastic, zig, floating, zelfs een hengel met de method op een voerstek van zeker 10 kg grondvoer, niks, niks niks intereseerde de vissen.

De bailiff blankte zelfs in het reservaat, en andere locals die er al jaaaaaaren komen blankte tegen de sterren op, nog nooit meegemaakt zei de bailiff tegen me, ik zei tja, dat hoor ik elke sessie als het slecht loopt, ik heb echt steeds de primeur om dat ene unieke "slecht moment" erbij te zijn . Donderdagochtend was het wederom een teleurstelling dat er weer niets was afgelopen, ook het weer was weer totaal veranderd, het kmi verteld men mij dat waar ik zat zware onweersbuien voorspeld zijn, we besluiten dan om het zooitje op te kramen, want hier nog moeten vertrekken met doorzopen materiaal dat was wel wat we momenteel niet moesten hebben, de moed zat al in de schoenen. 

Rond de middag vertrokken we dan maar terug naar ons Belgenlandje met een pikzwarte hemel boven ons, toch één meevaller. Op een goede km van men woonst mocht ik dan nog eens aan de kant voor een politiecontrole. Papieren ...... ik zei moet dat echt, ik wees aan waar ze zaten en wees ook aan naar het materiaal, ik zei dat moet er allemaal uit eer ik er aan kan, de agente keek lachwekkend en vroeg wa is da allemaal, ik zei veel te veel rommel dat je niet nodig hebt dat je niks vangt, na mijn "droopy-blik", mocht ik dan toch  doorrijden en zo zijn we dan twee dagen eerder thuis na een zwaar tegenvallende sessie. Echter na al de pech en teleurstellende resultaten ga ik zeker nog terug naar dit water, de vissen die ik heb gezien spreken boekdelen, nee geen DERTIGKILOVISSEN, maar mooi beschubte spiegels in de " dertiger "gewichtsklasse met hier en daar een uitschieter die de magische grens eens overschrijdt . Zo en nu naar de winkel FLUO GELE HOOFDLIJN gaan halen .

Grts Gino

Ons adres

OPGELET NIEUW ADRES 

Extreme Fishing Baits

Praet - Gouwy

Oostbroekstraat 9, 8650 Merkem 

 

Belgie

 

Contact info

Tel:( 0032) 0495266712

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Url: http://www.efbaits.com