efbaits

Taal / Langue

De Voorjaartrip Ups & Downs

Mijn laatste sessie van 2016 bevond zich op een water waar ik intussen al zo’n jaar of vijf vis. Ik had een vriend (Tom) uitgenodigd om me deze sessie te vergezellen.

De temperatuur kwam overdag niet verder dan acht graden en ’s nachts vroor het.

Tot men verbazing wist ik er twee te strikken in de eerste zes uur om daarna twee dagen geen tuut meer te krijgen, maar ik was blij met de vangsten op dit toch niet zo gemakkelijk water.

In deze sessie vroeg ik Tom of hij geen zin had om eens mee te gaan naar Frankrijk. Hij stemde in en een water werd gezocht. Omdat we één: al redelijk laat waren om te boeken en twee: ik nogal redelijk kieskeurig ben werd het een lange zoektocht. Uiteindelijk kwamen we bij een water die ons beiden interesseerde namelijk Nautica. Het meer was niet echt groot, maar volgens hetgene dat nog over was kwam dit er als het beste uit.  Alles werd gepland en op acht april konden we er een weekje gaan vissen.  De tocht van 530km verliep vlot en zoals altijd vielen we van de ene verbazing in de andere op de ring van Parijs. Ongeduldige chauffeurs, roekeloos rijden tot zelfs een wapenhandel terwijl ze aan het rijden waren. De uzi deed het blijkbaar goed in Parijs.  Enfin, eenmaal aangekomen op het water werd er eerst naar stek één gereden om die (voor mss de volgende trip) eens te bekijken. Om daarna naar onze stek te rijden. Twintig minuten waren we daar en de camionet met al ons materiaal zat al vast in het slijk. Eerst hebben we geprobeerd om de auto op te krikken en grind onder de wielen te steken maar tevergeefs. Er werd beslist om alles eruit te halen en in de aanhangwagen naar de stek te duwen. Een karwei waar we al snel twee uurkes mee bezig waren. Daarna kregen we de camionet, met al het gewicht eruit, toch uit het slijk. 

Dan konden we eindelijk beginnen met stekken zoeken en onze tenten op te zetten. Met de botten aan want de stekken waren onder gelopen en dit zorgde ook voor mooie slijk wegels. Het moet niet altijd mooi grind zijn hé. Tom nam de kant van de bomen voor zijn rekening terwijl ik op open water viste. Omdat we run om run visten maakte het eigenlijk niet uit. Pas na twee dagen melde de eerste vis zich voor Tom. Twee uur later was het mijn beurt maar ik verspeelde de vis net als de tweede… Op de derde dag beslisten we om één van mijn stokken ook naar de bomen toe te vissen. Omdat ik nog een grote fan ben van particles werd een mix gemaakt met vanalles in. Micro pellets, F1 Particles, halve grave diggers, gekrushte, hele boilies, scheutje hemp-olie en een multi rig met de nieuwe skyliner pop-up er vanboven op.  De volgende ochtend was het raak en ondertussen terug mijn beurt. Heel traag naar links, heel traag naar rechts. Mijn hartslag hoorde ik wel plotseling heel goed, want na vier dagen geen enkele vis te kunnen netten en blijven zoeken naar oplossingen en vis was ik toch wat aan het trillen op mijn benen. Niet te hard drillen want ik was namelijk aan het vissen met een haakje acht. Na twintig minuutjes haalde ik opgelucht adem want Tom had het net onder de spiegel kunnen schuiven. Een last viel van mijn schouders en maakte plaats voor euforie toen ik het net over nam. Dat is geen kleintje! De naald van de weegschaal stopte op 20,1kg. Eerste vis van het jaar en direct een 20 plus

 #happy days!


Daarna was het wachten op een aanbeet tot de volgende nacht. Die was namelijk terug voor Tom. Geen kleintje, zo’n 15kg, maar de vis had een immense bult op de zijkant en zijn rug was in een S.We melden dit aan de eigenaar en blijkbaar had hij hem zo gekregen van de vishandelaar. Toch blijft de vis zijn rondjes zwemmen op het water. Wel wat trager dan de andere vissen.De volgende ochtend was het terug raak op mijn hengel op de stek tegen de boom. Na terug dezelfde dril, maar tien minuutjes korter lag er terug een prachtige spiegel in het net.

Op de kop 18kg. De rest van de week kwamen er nog een paar pareltjes van vissen boven maar geen echte uitschieters. Mijn week was in ieder geval goed gelukt. Als je voor de eerste keer op een nieuw water komt en je vind de vis en je kan er zo’n pareltjes uit vissen, dan is het voor mij geslaagd.

Mijn aaskeuze was de grave digger omdat ik weet dat het een top bol is in de zomer en deze eigenlijk eens wilde testen wat deze deed in het voorjaar. Blijkbaar lusten de karpers ze zeker! De F1 particles in combinatie met één van de nieuwe skyliner pop-ups er van boven op zorgden voor verrassingen.

Met dank aan Pascal voor het top aas en Tom voor de foto’s en het gezelschap!!

 

Ons adres

ONS ADRES :

Extreme Fishing Baits

Praet - Gouwy

Oostbroekstraat 9, 8650 Merkem 

Belgie

 

Contact info

Tel:( 0032) 0495266712

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Url: http://www.efbaits.com