efbaits

Taal / Langue

EFB goes Gigantica

Ter plaatse geariveerd worden we hartelijk ontvangen door Danny ‘’ Le Blank Fairbrasse en de nieuwe bailiff Mike. Ondertussen komen ook onze engelse collega karpervissers  Steve-Ady-Diesel-Lee ook goeiendag zeggen en samen drinken we koffie of een thee. Danny pakt het woord en er volgt eerst de trekking van de nrs van 1 tot 6 om de stekkeuze te doen. Danny stelt voor om eerst een rondleiding rond het water te doen.

Al vlug merken we dat dit jaar het een super challenge zal worden het is al een zeer moeilijk water want alles gebeurd van aan de waterkant en nu staat het water nog eens een meter hoger waarbij al de swims onder staan. Bij terugkeer vooraan het water kiezen we onze stek. Danny stelt voor dat hij de dubbelstek the Alamo neemt om zo ingeval eens weg te kunnen en bij iedereen eens langs te komen. Ik neem Oblivion en me pa neemt de obstakelstek The Stink zo zitten we links en recht van den Danny. Dan installeren we ons en als alles opstaat paseerd Danny om eens de montage’s te bekijken en geeft tips ingeval er nog iets kan verbeterd worden bij mij aangekomen bekijkt hij mijn  montage’s en ziet hij toevallig mijn rigbox openliggen. Ik geef hem wat uitleg over al de rigs. Danny vraagt me of ik die allemaal zelf gemaakt heb en bevestigd hem ja .Hij is vol lof en verteld me dat hij niets kan verbeteren dat alles tiptop is. De lijnen gaan te water net voor het donker. De 1 nacht vangt steve gelijk 2 karpers 8 en een zeer mooie beschubte 12 kg vis. S’morgens rond 9 uur gaan alle stokken uit het water en Danny en stelt ons voor om een initiatie werpen te doen op hun 2de water (Road lake) hij toont zijn manier van werpen en elk op zen beurt moeten we proberen.

Om 15 u eten we allemaal te samen. De tafelverdeling is als volgt tafel 1 onze 4 engelse collega’s  en tafel 2 me pa en ik , Danny en mike. Tegen dat het donker wordt gaan terug de lijnen te water. De 2de nacht komt er een spiegel van 17 kg eruit. S’morgens gaan de lijnen terug het water uit en Danny vraagt of we tegen de middag willen helpen om nieuwe vis uit te zetten op Road lake. Er gaan 27 vissen allen tussen de 15 en 18 kg en er zitten juweeltjes tussen. Dan wordt terug alles in gereedheid gebracht voor de volgende nacht en ja terug wordt er een spiegel gevangen van 22 kg tot nu toe worden alle vissen aan de overkant gevangen. Maar dan beginnen de EFB bollen hun werk te doen. Me pa krijgt de eerste run na het tackties goed aangepakt  te hebben, maar jammer genoeg verspeeld hij de vis aan de obstakels. En enkele uren later vang ik mijn eerste Gigantica-carp van 12 kg 500 in tussen zit Danny tussen en heeft hij nog geen enkele biepje gezien. De volgende nacht hebben we een zware storm wind-regen-smeltende sneeuw-schuimende golven pff hondenweer en niemand vangt er vis die nacht. Me pa vist tackties en krijgt de opmerking van Danny als er deze nacht vis uitkomt zal dat zeker bij jou zijn en om 2u30 in de nacht vertrekt er tergend traag een aanbeet. Dat is een aanbeet waarop je zit te wachten men pa heeft een vette big aan de haak maar spijtig genoeg los de haak 3 meter uit de kant en enkele uren later verspeeld ook ik een vis aan het wier dubbel pech! Ondertussen is het stil geworden over de rest van het water nu de vissen op onze bollen zitten krijgen onze collega’s geen beet meer. Intussen zijn we aan onze laaste nacht gekomen die nacht van overmate van ramp krijg ik mijn derde aanbeet en ja en da voel je ik heb ook een vette big vast na een rustige dril kom de vis boven pfff wat een bak ik steek mijn schepnet uit en bing de haak schiet los gvdme de vis zwemt tergend langs de kant onder me stokken door man wat een rug je moet weten alle vissen zitten nu op hun dikst en wetende dat de 7 topvissen op een gewicht tussen de 32 en 37 kg zijn. En zeggen dat we er 2 op kant zouden kunnen hebben gehad dat zou pas extra reclame geweest zijn voor EFB op de visbeurs van kortrijk zijn en ja intussen geeft den danny geen biepje gezien de hele week ja dat is zo als je tussen 2 EFBers zit te vissen als je het verslag van danny en mike wil na lezen  vindt je dat op mijn facebookpagina volgend jaar revenge de biggen zijn gewaarschuwd november 2014

 

IL be back

Ons adres

OPGELET NIEUW ADRES 

Extreme Fishing Baits

Praet - Gouwy

Oostbroekstraat 9, 8650 Merkem 

 

Belgie

 

Contact info

Tel: +32(0)58 24 32 18

Gsm: +32(0)495 26 67 12

Fax: +32(0)51 55 59 51

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Url: http://www.efbaits.com