efbaits

Taal / Langue

Attentie
  • Gebrek aan toegang tot rechten - file 'http:/www.efbaits.com/images/SHORTSTORIES/storie1/kenzo 1.JPG'
  • Gebrek aan toegang tot rechten - file 'http:/www.efbaits.com/images/SHORTSTORIES/storie1/kenzo 1.JPG'

EFB SHORT-STORIES 2019

Met EFB SHORT - STORIES  ( kortverhalen ) laten we zowel teamleden als klanten met hun ervaringen op U los .

Niet iedereen kruipt graag in de pen om langere sessieverslagen neer te pennen, met EFB SHORT-Stories, geven we deze personen de mogelijkheid om toch in enkele zinnen hun verhaal naar U over te brengen.

Heb je een leuke sessie achter de rug of toch een speciale vangst en je wilt dit aan ons en het @ bekendmaken dan kan men hier terecht .Gewoon enkele fotos en uw tekst(je) versturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , of gewoon via Facebook via  een PM aan Gino Michiels .

Om te beginnen heb ik drie stories, ééntje daarvan heb ik gestolen van onze EFB  Facebookpagina, namelijk dit van Jesse begin 2019 een sessie op Roland Peche .                        Verder hebben we Gino Couwet, die steeds op zoek is naar  nieuwe uitdagingen ,en dan nog enkele woorden van Kenzo Soenen  die samen met Carlo  een memorabele sessie heeft gehad in Rainbow met de vangst van " Scar" , als Kers op de taart .

 

Jesse Roseel  : 

Roland Pêche ***

Een 4 daagse sessie richting het prachtige picardie, 

Ik kende het water sinds 2013 met de fish inn op Roland. 
En wist dat er mooie vissen op zwommen, dus auto'tje volgeladen en vertrokken. Na het droevig nieuws die ik te horen kreeg dat mijn moeder was overleden moest ik er even tussen uit. 2h30 rijden , en daarna kon onze 4 daagse sessie van start gaan! Beide maakten we onze hengels klaar en gingen toch even op het water om de plekjes en hardere stukken te vinden , ik viste op maar een kleine 2 m diepte en voerde over de 3 stokken in grote cirkels met babycorn , hemppellets en gehalveerde bollen erbij , fijn vissen was de boodschap. De eerste nacht bleef stil ... ik bleef toch met volle vertrouwen vissen en ging toch vol voor 1 vis zodat ik met een tervreden gevoel de sessie kon afsluiten , al gauw voor de 2 nacht besloot ik de uiterste linkse stok hernieuw te plaatsen met de voerboot en besloot toch men vertrouwde bolletje grave digger samen met een gele skyliner in te zetten. 
niet te veel voer niet meer erbij maar wel een compact hoopje. De ganse nacht bleef stil ... maar plots toen ik stilletjes de eerste vogeltjes hoorde fluiten en het muis stil was vertrok er 1 hengel met volle kracht ! 'Een volle fluiter' !!! Was het wel niet op de stok zeker die ik de dag voordien herplaatst heb. Een gevecht tussen een dame en ik langs de kant ! Ik voelde de lompte van de vis en wist meteen dat dit geen kleine vis was... na een goeie 20 min drillen kon ik deze prachtige dame van maar liefst 22 kgtjes rond over mijn netkoord schuiven!   Ik was doodgelukkig .. toch nog even dat ene lichtpuntje die me optrok ! Vol vreugde trokken we foto's en liet ik dit prachtexemplaar terug inhaar vertrouwde omgeving.

Daarna leerden we toevallig nieuwe mensen kennen en het klikte meteen ! mensen met een gouden hart en waar ik toch wel steun aan voelde Conny Slosse Kristof Bauwens na een goeie babbel en een lekker potje koffie gingen we nog de laatste nacht in een koude nacht en met enkele tikjes moesten we het doen en bleef het bij die ene vis.  Nog even een na gesprekje met de eigenaaresse van roland, en we vertrokken richting huis.  Een water die me aansprak en waar ik komend jaar mijn tijd zal in steken !

*** EFB RULES ***

Jesse R.

**********

 

Gino Couwet : 

Eens wat anders !
Aangezien ik graag eens verander van water had ik ditmaal gekozen voor een nieuw waterke genaamd Les Etangs De Chantereine .
Les Etangs De Chantereine is een nieuw waterke in de buurt van Mello,
het is ongeveer 10 ha groot en ziet er prachtig uit waar ik dan ook onmiddelijk aan de slag wil gaan .
Aangezien het nog maar net open is voor de karpervisserij en er nieuwe eigenaars zijn weet ik niet wat er op zit, laat staan wat ik er kan verwachten !
Ik koos voor het centrale gedeelte van het water waardoor ik mijn 3hengels kan verdelen over het water.
Na het opzetten van het materiaal ga ik het water op met de boot en het peilen kan beginnen, wat al vlug duidelijk is hoe en waar ik ga vissen .
De eerste hengel gaat naar een groot plateau recht vaar mij, de tweede hengel gaat er net achter in de afloop van het plateau maar wel in de modder bodem .Mijn derde hengel gaat onder de overhangende takken aan mijn rechterkant ,ik had er alle vertrouwen in en was benieuwd welke hengel er eerst afloopt . Na enkele uren was het zover de hengel achter het plateau is de eerste die op gang komt met resultaat een schub van 18 kg geen slecht begin zou ik zeggen . Om een lang verhaal kort te maken, na 3 dagen vissen had ik een tiental runs waarvan evenveel vissen en alle vissen kwamen van dezelfde hengel, na verder onderzoek zat die modder vol met bloedworm .Alle vissen werden gevangen met de CREAM NUTTY uit het gamma van efb succes verzekerd eens wat anders ,aangezien ik graag eens verander van water had ik ditmaal gekozen voor een nieuw waterke genaamd les etangs de chantereine
Gino C. met een prachtige spiegel . Gino met een puntgave schub .
 
*** EFB RULES ***
Gino C.
**********
 
Kenzo Soenen : 
Een kort verslag van een bere sessie op The Bow. 
Carlo en ik visten een 14 daagse op het eiland. De 2 eerste dagen kwam er geen vis op de mat. Dag 3 brak aan en de eerste vis melde zich ik lande een schub van 17.3 kg Carlo pakte wat later een 18.7 kg. Intussen zijn we dinsdag geworden een volgende aanbeet en tevens een nieuwe PB voor mij een 26.9 kg schub en Carlo wist ook nog een 22.2 kg schub te vangen. We zijn een dag verder er kwam maar 1 vis uit maar wat voor vis, terug een nieuw PB voor mij een schub van 33.6 kg mijn vistrip kon niet meer stuk.
De volgende dagen vangde men vismaatje Carlo een 22.4 - 18.2 - 20.2 - 22 kg en ik zelf een 5 - 26.4 - 29.7 kg.
Intussen waren we ook al getrakteerd geweest op een hevige storm met hagel en regen. De 10de dag van onze vistrip een dag om nooit te vergeten! Een volgende beet Carlo pakte de hengel en vertrok in de boot. Na een gevecht sloeg Carlo een vreugdekreet en ging total loss. Toen de vis op de mat kwam wisten we meteen dat het om de topvis van Rainbow was “Scar” 40.2kg. Kort nadien vangde ik er ook nog een mooie van 30.2kg.
Er kwamen dan nog een 10 en 24.4 kg uit.  Maar wat een sessie ”ongelofelijk”. En dat alles met de topkwaliteit bollies van EFB. 
 
   
 
 
 
*** EFB RULES ***
Kenzo S .
**********

 
 

 

Ons adres

OPGELET NIEUW ADRES 

Extreme Fishing Baits

Praet - Gouwy

Oostbroekstraat 9, 8650 Merkem 

 

Belgie

 

Contact info

Tel:( 0032) 0495266712

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Url: http://www.efbaits.com